Poliția a intervenit pe litoral. TOȚI TURIȘTII SUNT VIZAȚI

Steagul roșu arborat în toate stațiunile de pe litoral. Turiști scoși din apă cu Poliția

Tot mai multe probleme pe litoralul românesc din cauza turiștilor care ignoră autoritățile și salvamarii și se încumetă să intre în valurile învolburate ale Mării Negre. Steagul roșu a fost arborat în toate stațiunile din sudul litoralului românesc, dar cu toate astea, încă sunt turiști care intră în apă și își pun viața în pericol, dar și pe cea a salvamarilor.

Turiști scoși din apă cu Poliția

Zilele acestea au fost situații în care salvamarii de pe litoralul românesc au fost nevoiți să solicite ajutorul Poliției prin apel la 112 după ce au încercat să scoată din apă turiștii ce se aventuraseră în larg. Nu au reușit să-i convingă pe aceștia că nu au voie să intre în mare cât timp este arborat steagul roșu, iar turiștii au devenit recalcitranți și astfel a început un conflict deschis.

„Am sunat la Poliția Locală. Nu ne-am înțeles cu un turist. Am încercat să-i explic pe cale amiabilă că nu e voie să depășească în momentele de față geamandura, deoarece și steagul roșu e arborat și nu ne-am înțeles, pur și simplu”, a declarat pentru Digi24, Claudiu Popescu, salvamar.

În acest caz turistul trecuse de geamandură și nu voia sub nicio formă să revină la mal, în ciuda apelurile făcute de către salvamari. Ba mai mult decât atât, omul se enervase și începuse să-i înjure pe cei care încercau să-l convingă că își pune viața în pericol.

Înot interzis în Marea Neagră. Steag roșu de vânt puternic și valuri

Zilele acestea înotul este interzis în Marea Neagră în toate stațiunile din sudul litoralului, din cauza vântului puternic și a valurilor extrem de periculoase. Salvamarii au arborat steagul roșu în absolut toate stațiunile de pe litoralul românesc. Nimeni nu are voie să intre în apă, însă cu toate astea, unii turiști ignoră recomandările și pericolul aventurându-se în larg. Își pun astfel viața în pericol, dar atentează și la viața salvamarilor a căror datorie este să-i protejeze pe turiștii veniți în concediu la mare.

Și în stațiunile Jupiter și Eforie Nord au fost situații în care turiștii au fost scoși din apă cu poliția. Oamenii legii nu au dat amenzi, însă au stat de vorbă cu salvamarii și turiștii.

Potrivit ANM, vântul puternic se va menține și în zilele următoare, motiv pentru care marea va continua să fie extrem de agitată.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *