Vor purta sau nu elevii mască de protecție în noul an școlar. Ministrul Educației a făcut clarificări

Vor purta sau nu elevii mască de protecție în noul an școlar. Ministrul Educației a făcut clarificări

Se apropie un nou an școlar și autoritățile pregătesc terenul astfel încât elevii și profesorii să se întoarcă la școală în condiții optime. Având în vedere că nu au dispărut cazurile de infectare cu coronavirus și că purtarea măștii de protecție este recomandată în continuare în spațiile închise și în zonele aglomerate, se pune întrebarea dacă va fi necesară și în școli.

Se revine sau nu la masca de protecție în școli

Ministrul Educației a spus ce se va întâmpla cu masca de protecție în școli, având în vedere numărul mare de infectări raportat în ultimele săptămâni în România. Care va fi situația în instituțiile de învățământ din România: se impune sau nu obligativitatea purtării măștii de protecție de către elevi și profesori?! Profesorul Alexandru Rafila, cel care ocupă funcția de ministru al Educației, dar și reprezentant al României la Organizația Mondială a Sănătății, nici elevii și nici profesorii nu au motive de îngrijorare pentru că masca de protecție nu va deveni o condiție obligatorie.

Totuși, oficialul recomandă purtarea măștii de protecție, pentru un grad sporit de siguranță atât pentru elevi, cât și pentru profesori.

„Masca de protecție va fi recomandată, nu impusă”, a transmis Ministrul Educației.

Spre deosebire de ultimii ani, când situația a fost cu adevărat dificilă în contextul pandemiei, în noul an școlar elevii nu vor trebui să prezinte avizul epidemiologic (acesta nu va fi obligatoriu).

Un elev infectat va sta acasă, în izolare, timp de cinci zile

Ministrul Educației a declarat că, în aceste condiții, nimeni nu poate să ofere o garanție perfectă că nu vor fi cazuri de îmbolnăvire în noul an școlar, dar este important să fie cât mai puține. Dacă un elev se va infecta cu coronavirus, acesta va trebui să stea acasă, în izolare, timp de 5 zile, după care va reveni în colectivitate.

„Cred că părinţii îşi doresc două lucruri: copiii lor să poată să meargă la şcoală, iar prezenţa lor la şcoală să fie cât mai sigură. Sigur, nimeni nu poate să ofere o garanţie perfectă că nu vor fi cazuri de îmbolnăvire, ar fi o minciună, dar important este să fie cât mai puţine şi dacă un copil este infectat, să stea cinci zile la domiciliu, în izolare. Cred că asta trebuie să fie filosofia. Masca va fi recomandată, nu va fi impusă”, a spus Alexandru Rafila la Antena 3.

Noul an școlar începe pe 5 septembrie pentru toți elevii din România. Școala se va face cu prezență fizică, fără obligativitatea purtării măștii de protecție.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *