Ajutor de la stat pentru români! Cine va beneficia de de bani în plus

Ajutor de la stat pentru români! Cine va beneficia de de bani în plus

Românii ar putea primi un ajutor de la stat de 150 de lei pentru metru cub de lemne, potrivit unui proiect de lege la care se lucrează. Vestea vine de la Ministrul Mediului Tanczos Barna, care propune compensarea creșterii prețurilor prin această metodă.

Ce condiții trebuie să îndeplinească românii care vor să primească ajutorul de la stat

Ministrul Mediului a precizat că în momentul de față Guvernul oferă deja ajutoare pentru familiile vulnerabile, sub formă de ajutor pentru lemne. Cu toate acestea suma de 150 de lei pentru metru sub de lemne se dorește a fi o compensare în urma creșterii explozive a prețurilor din ultima perioadă.

„Guvernul deja acordă ajutoare pentru cei vulnerabili sub formă de ajutor pentru lemne de foc, dar acest ajutor vine în compensarea prețului care a crescut în ultima perioadă. Vom propune ca prețurile să fie compensate cu ajutor de 150 lei per metru cub de lemn de foc cumpărat. Cei care vor beneficia trebuie să facă dovada cu factură și aviz de însoțire a mărfii. Vor beneficia toți cei care au cumpărat lemn de foc, indiferent de categoria socială sau dacă sunt consumatori vulnerabili sau nu. O să fie un ajutor similar ca pentru gaze și energie”, a spus ministrul Mediului, potrivit digi24.ro.

Ministrul a explicat că în proiect se va propune ca lista românilor care vor beneficia de acest ajutor de 150 de lei să fie întocmită de fiecarie primărie în parte. Acesta a subliniat că persoanele care au nevoie de acest ajutor sunt, în general, bine cunoscute la nivel de administrație publică și astfel vor primi ajutor chiar persoanele care au mai mare necesitate.

 „Impactul cred că este suportabil și poate fi acoperit din bugetul de stat. Vom face o analiză cu Ministerul Finanțelor, sunt convins că se vor găsi bani pentru această formă de sprijin. Săptămâna viitoare, vom prezenta Coaliției propunerea. Numărul de familii variază între un milion și 3 milioane în funcție de modul în care își procura fiecare lemne de foc. Cei care au pădure proprie și nu cumpără lemne de foc nu primesc acest sprijin. Propunerea noastră se va referi la o compensare ulterioară, deoarece trebuie să se facă dovada achiziționării cu factură a lemnelor. Aceasta este singura dovadă ca să demonstreze că cineva a plătit un preț ridicat”, a mai spus ministrul.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *