Cod galben în 29 de județe. Vin temperaturi extreme

Cod galben în 29 de județe. Vin temperaturi extreme

Meteorologii de la Administrația Națională de meteorologie au emis astăzi un cod galben de caniculă valabil în 29 de județe. Vremea va fi extrem de călduroasă în mare parte din țară până duminică. Potrivit meteorologilor, un val de căldură va lovi  aproximativ 30 de județe din România și oamenii sunt sfătuiți să evite deplasările la orele amiezii.

Temperaturi extreme în România în acest weekend. Este COD GALBEN în 29 de județe

Conform informațiilor furnizate de Administrația NAțională de Meteorologie, vor fi sub cod galben de caniculă județele Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Dolj, Argeș, Olt, Dâmbovița, Teleorman, Prahova, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Constanța, Tulcea, Brăila, Buzău, Galați, Vrancea, Vaslui, Bacău și Iași.

Pe arii restrânse în zonele de câmpie va fi caniculă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade în următoarele zile, însă de luni temperaturile scad în cele mai multe zone. Va mai fi caniculă totuși în regiunile estice și sud-estice, iar instabilitatea atmosferică se va accentua treptat începând din vestul țării.

Prima săptămână de toamnă va fi una călduroasă potrivit meteorologilor ANM, cu temperaturi peste media acestei perioade. Mercurul crește în termometre în special în zona de sud-est a țării, unde nicacula va continua să persist.e În restul teritoriului temperaturile vor fi cele normale pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi excedentar în toată țara, dar mai ales în zonele montane.

Meteorologii au anunțat că în luna septembrie vor avea parte de vreme călduroasă dar și de foarte multe zile ploioase. Cantitatea de ploi va fi excedentară în majoritatea zonelor țării în prima lună de toamnă a anului 2022.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *