Cresc salariile românilor de la 1 septembrie. Cine se va bucura de majorare, de fapt

Cresc salariile românilor de la 1 septembrie. Cine se va bucura de majorare, de fapt

Luna septembrie vine cu o veste bună pentru milioane de români. Cresc salariile pentru mai multe categorii de bugetari, legea urmând să fie aprobată astăzi după mai multe amânări în ultimele luni. Iată care sunt românii care se vor bucura de salarii mai mari!

Salariile bugetarilor sunt majorate de la 1 septembrie 2022. Totuși, nu toată lumea se va bucura de bani mai mulți

După mai multe amânări în ultima perioadă, ordonanța care prevede majorarea salariilor bugetarilor va fi aprobată astăzi de Guvern. Salariile mai multor categorii de bugetari se vor mări de la 1 septembrie cu o pătrime din diferența dintre salariul de bază prevăzut de Legea salarizării, pentru anul 2022 și cel din luna decembrie 2021.

Ministrul Muncii a subliniat că majorarea cu 25% înseamnă o creștere intre 70 și 150 de lei pentru fiecare bugetar, în funcție de grila de salarizare.

Vă reamintim că această majorare ar fi trebuit să fie adoptată cu câteva luni în urmă dar Guvernul a retras-o de mai multe ori de pe ordinea de zi. Săptămâna trecută, Guvernul a retras ordonanța prin care majora cu până la 50% salariile unor bugetari, din cauză că doar unii primeau bani în plus, iar Consiliul Economic și Social a decis că măsura ar fi discriminatorie. Și celelalte instituții care nu beneficiau de creșterea suplimentară prin această ordonanță ar fi depus, de asemenea, amendamente pentru a primi majorări.

În aceste condiții guvernanții au stabilit retragerea ordinanței și au ales să le ofere tuturor angajaților bugetari doar diferența de un sfert până la grila din 2022.

Creșterea salariilor pentru bugetari ar fi trebuit să fie implementată chiar din luna iulie a anului 2022, dar parlamentarii au dorit să includă și primarii și parlamentarii printre cei care se bucură de majorare. Legea a fost atacată șa curtea constituțională, unde nu a fost dezbătută încă. Din acest motiv guvernanții au dat o ordonanță de urgență pentru a putea crește salariile bugetarilor.

În momentul de față excepții de la regulă sunt sunt demnitarii si angajații din administrația publica.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *