Prăjitura cu mac- rețeta originală care a înnebunit internetul

Prăjitura cu mac- rețeta originală care a înnebunit internetul

Prăjitura cu mac este super delicioasă și se prepară foarte rapid. Este una dintre cele mai gustoase prăjituri pe care le poți servi familiei, dar și musafirilor. Iată de ce ai nevoie ca să o prepari:

Prăjitura cu mac sau prăjitura Tosca- INGREDIENTE

Ingrediente pentru blatul cu mac:

– 8 ouă (albușuri);
– 150 g mac;
– 200 g zahar;
– 4 linguri faina;
– un pliculeț de praf de copt (10 g);

Ingrediente pentru crema de vanilie:

– 8 ouă (gălbenușuri);
– 150 g zahăr;
– 300 ml lapte;
– un plic budincă de vanilie;
– 300 g unt (sau margarină)

Ingrediente pentru blatul/stratul de biscuiți:

– biscuiți petit beurre;
– 200 ml cafea tare;

Ingrediente pentru glazură:

– 200 g ciocolată;
– 100 ml friscă lichidă;
– 100 g unt

Prăjitura cu mac sau prăjitura Tosca- MOD DE PREPARARE

Pasul 1: Se bat cele opt albușuri, cu un praf de sare până când se întăresc. Apoi, treptat, se adaugă cele 200 g de zahăr și se amestecă în continuare. Spuma de albușuri va deveni strălucitoare și se va întări. Foarte important: se bat ouăle până se topește zahărul. Ulterior, peste zompoziție se toarnă cele 150 g de mac, un pliculeț de praf de copt și patru linguri de făină. Făina se presară sub formă de plaoie și se amestecă cu grijă.

Pasul 2: Compoziția blatului se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Tava se bagă în cuptorul încălzit în prealabil și lăsăm la foc mediu aproximativ o jumătate de oră.

Pasul 3: Se prepară crema de vanilie. Se amestecă într-un vas cele opt gălbenușuri cu 150 g de zahăr. Apoi se toarnă 300 ml de lapte și conținutul unui plic cu budincă de vanilie. Apoi se pune crema pe foc la bain-marie, amestecând încontinuu. Crema se lasă pe foc până atunci când devine groasă, după care se lasă crema la răcit.

Pasul 4: După ce crema s-a răcit, se adaugă 300 g de unt lăsat la temperatura camerei și se amestecă până se obține o cremă omogenă. Când suntem siguri că blatul s-a răcit se întinde un strat de cremă de vanilie. Peste cremă se pune un strat de biscuiți înmuiați în cafea rece.

Pasul 5: Prepararea glazurei. 200 de g de ciocolată, adică aproximativ două tablete rupte în bucăți, se adaugă 100 g unt și 100 ml de friscă lichidă. Se pune cratița cu ingredientele glazurii la bain-marie (la foc mediu) și se amestecă până când se obține un sos de ciocolată.

Apoi se toarnă glazura de ciocolată peste stratul de biscuiți. Înainte de a fi tăiată este bine ca prăjitura să fie lăsată cel puțin o jumătate de oră la frigider.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *