Accident aviatic în Giurgiu. La bord se aflau două persoane

Accident aviatic în Giurgiu. La bord se aflau două persoane

UPDATE/ Pilotul și copilotul au fost găsiți catapultați.

Un avion cu două persoane s-a prăbușit pe câmp în Giurgiu, iar la aceste momente epava este căutată de către salvatorii de la SMURD. Cineva care a văzut cum aeronava se prăbușește în gol a sunat la numărul unic de urgență 112 și a anunțat poliția.

Accident aviatic în Giurgiu

Un avion cu două persoane la bord s-a prăbuşit, astăzi, pe câmp, în judeţul Giurgiu. Apelul la numărul de urgență 112 a fost făcut în jurul orelor 14.15. Potrivit primelor informații, este vorba despre un avion ultrauşor model CITIUS YR-5599 care s-a prăbuşit între localităţile Leţca Veche şi Leţca Nouă din judeţul Giurgiu.

Se pare că bordul avionului se aflau două persoane, iar aeronava nu avea un plan de zbor. Acesta ar fi decolat de pe aerodromul Leţca Nouă. La un moment un martor a observat cum avionul se prăbuşește într-o pădure din apropiere.

Omul a sunat imediat la 112 și a anunțat cele petrecute.

La acest moment un elicopter SMURD a decolat şi caută epava. Spre pădurea indicată de martor au plecat mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

„Din cadrul ISU Giurgiu, la locul indicat, au fost alocate 2 mașini de stingere, 1 ambulanță SMURD și 1 ambulanță SAJ. În sprijinul echipajelor operative, s-a dispus suplimentarea resurselor cu 1 mașină de stingere și 1 ambulanță SMURD de la ISU Teleorman. De asemenea, pentru eficientizarea misiunii de raspuns, s-a solicitat și o resursă aviatică din cadrul IGAV”, se arată într-o informare a ISU.

Reacția lui Raed Arafat după accidentul aviatic din Giurgiu

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat, în direct la Antena 3, că în avion s-ar fi aflat două persoane. Raed Arafat a confirmat producerea accidentului aviatic și a spus că ar fi vorba despre două victime. Avionul s-a prăbușit într-o zonă împădurită.

„Aşteptăm informaţii de la prima echipă care va ajunge în zonă sau de la elicopter care poate să ne ofere informaţii chiar dacă nu va ateriza acolo. Lucrurile se pot schimba, aşteptăm informaţii”, a declarat șeful DSU.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *