Adevărul despre consumul de prune și struguri. Mihaela Bilic ne spune care îngrașă mai mult

Adevărul despre consumul de prune și struguri. Mihaela Bilic ne spune care îngrașă mai mult

Medicul nutriționist Mihaela Bilic ne spune care dintre fructele de sezon îngrașă mai tare: strugurii sau prunele. Nu sunt puțini cei care consumă multe fructe când sunt la dietă crezând că îi vor ajuta să scape de kilogramele în plus. Specialistul a explicat că situația nu este deloc așa și că e necesar să fim atenți ce și cât consumăm.

Ce îngrașă mai tare: prunele sau strugurii?

Ce alegi între prune și struguri, atunci când vine vorba despre fructele de sezon. Medicul Mihaela Bilic a făcut o nouă postare informativă pe Facebook în care explică diferența de aport caloric dintre cele două tipuri de fructe. Specialistul a dezvăluit care este cantitatea ideală de fructe pe care o putem consuma de zi cu zi, mai ales când suntem la dietă.

„Prune sau struguri? Ambele sunt fructe de sezon, dulci și parfumate, pe care suntem tentați să le mâncăm pe săturate! Nu se pune problema dacă sunt sănătoase sau nu, ci care îngrașă mai tare”, spune medicul nutriționist.

Prunele au un aport caloric de 45-70 cal și un aport de zahăr aprox 10g/100g. Conțin sorbitol, un alcool de zahăr rezistent la digestie, care are efect laxativ și prebiotic, adică hrănește flora intestinală din colon.
Totodată, specialistul în nutriție spune că prunele sunt bogate în potasiu cu rol în hidratare, reglarea tensiunii arteriale și contracția musculară. De asemenea, conțin fibre solubile și insolubile (pectine și celuloză) care accelerează tranzitul intestinal și previn constipația.

Mihaela Bilic: Strugurii sunt campioni la capitolul dulceață

Medicul specialist în nutriție a explicat că strugurii sunt campioni la capitolul dulceață întrucât conțin 15-20g zahăr și 80-90 cal/100g. Au un conținut bogat în potasiu, magneziu și calciu, sucul de struguri fiind o băutură recomandată în refacerea după efortul fizic intens la sportivi.

”Strugurii negri sunt renumiți pentru aportul de resveratrol, un antioxidant cu efect protector cardiovascular. De reținut că cea mai eficientă formă de resveratrol există în vinul roșu, nu în sucul de struguri! De unde concluzia că un strop de alcool face bine și la inimă și la dispoziție”, spune medicul Mihaela Bilic.

Dacă vă plac fructele de sezon este bine să știți că atât prunele cât și strugurii au efect detox și alcalinizant, și sunt un desert sănătos și echilibrat oferit de natură, de care însă nu trebuie să abuzăm pentru că îngrașă.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *