Avertisment ANM de ultimă oră: vremea o ia razna din nou! Temperaturi peste media normală

Avertisment ANM de ultimă oră: vremea o ia razna din nou! Temperaturi peste media normală

Vremea continuă să fie schimbătoare și extrem de ciudată. Ne apropiem cu pași repezi de prima lună de toamnă și ne așteptam la o oarecare răcire, dar se pare că nu scăpăm de temperaturile ridicate nici acum. Meteorologii au emis un avertisment de caniculă, valabil în majoritatea regiunilor din țară.

Cod galben furtuni

ANM a emis, luni, un cod galben de ploi torențiale și vijelii în 19 județe care este valabil până marți dimineața. Pe lângă caniculă, ne vom confrunta și cu ploi puternice. Codul galben intră în vigoare azi la ora 12:00 și este valabil până mâine dimineață la ora 10:00.

Vreme va fi instabilă în Banat, Crișana, Maramureș, vestul Olteniei, în cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Moldovei, în Carpații Occidentali, în nordul Carpaților Orientali și local în Carpații Meridionali.
Mai exact, luni (29 august) şi marţi (30 august), sudul şi estul României sunt vizate de o avertizare tip Cod galben de val de căldură.

Temperaturile ridicate vor afecta 20 de judeţe din ţară. Este vorba despre judeţele Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Teleorman și Olt.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 37 de grade Celsius, se arată în avertizarea publicată luni dimineaţă pe site-ul ANM.

Este important de menţionat şi că, în regiunile sud-estice, disconfortul termic se va menține ridicat și pe parcursul zilei de miercuri, 31 august.

Va fi cald şi în Bucureşti, temperaturile maxime urmând să ajungă, luni şi marţi, până la 35-37 de grade Celsius, iar cele minime vor fi în jurul valorii de 16-19 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Canicula lovește din nou

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare de cod galben care vizează un val de căldură ce va lovi aproape întreaga țară. Temperaturile cresc din nou, deși toamna este tot mai aproape. Meteorologii nu au deloc vești bune pentru noi și ne recomandă să evităm deplasările dacă nu sunt neapărat necesare, pentru a ne feri de căldura insuportabilă.

Vezi și: Prognoza meteo 8 august – 5 septembrie 2022. Vremea se anunţă extremă în următoarele patru săptămâni

Conform specialiștilor, România se află sub un cod galben de căldură care va persista până marți, 30 august 2022. Valul de căldurăa început încă de duminică în cea mai mare parte a României, iar luni, 29 august 2022, și marți, 30 august 2022, mai este valabil doar în regiunile sudice și estice ale țării, cu temperaturi cuprinse între 32 și 37 de grade celsius și un aer greu de respirat.

Canicula de zilele acestea vine cu un disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. De marți, însă, vremea va fi instabilă în majoritatea regiunilor din țară și ploile vor pune stăpânire pe întreg continentul. Sunt așteptate precipitații puternice în toată România, mai ales în zona de câmpie, unde sunt așteptate și inundații.

În București, lucrurile nu vor sta altfel decât în restul țării. Va fi cod galben de căldură până marți, 30 august 2022, iar după aceea vor începe ploile. Temperaturile maxime vor urca la 37 de grade Celsius, iar minimele nu vor fi mai mici de 19 grade. Canicula pune stăpânire pe capitală și sunt așteptate și nopți extrem de călduroase.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *