S-a aflat cine era pilotul care a murit în accidentul aviatic de la Colibiţa. Era un cunoscut om de afaceri


S-a aflat cine era pilotul care a murit în accidentul aviatic de la Colibiţa din Bistrița Năsăud în cursul zilei de duminică. Este vorba de un cunoscut om de afaceri din zonă.

Pilotul avionului de mici dimensiuni, care s-a prăbuşit duminică în lacul Colibiţa din Bistriţa Năsăud, avea 65 de ani şi era om de afaceri. Este vorba despre pilotul Marius Ionaşcu, care avea 65 de ani și deținea o firmă de aparate de aer condiționat. Marius Ionaşcu era unul dintre cei mai experimentați piloți din județ.

În 2016, obținuse și licența ULM, pentru pilotarea aparatelor de zbor ultraușoare. Aceste cursuri se predau piloților care deja au experiență în pilotarea aeronavelor, potrivit bistriţeanul.ro.

Aparatul de mici dimensiuni s-a prăbuşit duminică în lacul Colibiţa din Bistriţa Năsăud, iar pasagerul care se afla în avion, un cetăţean german de 45 de ani, s-a evacuat singur. În urma incidentului, pasagerul a suferit un atac de panică şi a fost transportat la spital. Aparatul de zbor s-a prăbuşit în apă, rupându-se în mai multe bucăţi.

„Pilotul în vârstă de aproximativ 65 de ani a fost scos din epavă, inconștient, în stop cardiorespirator, de persoane aflate pe lac cu ambarcațiuni. Un pompier paramedic, aflat în timpul liber, a început aplicarea protocolului de resuscitare la câteva minute după producerea accidentului aviatic, până la sosirea primelor echipaje de intervenţie.

În prima fază, bărbatul a răspuns manevrelor aplicate de colegul nostru, continuate de echipajele ISU Bistrița-Nasaud, dar a reintrat în stop cardiorespirator, în patru rânduri. Din păcate, după mai bine de 100 de minute de aplicare a protocolului de resuscitare, organismul victimei nu a mai răspuns manevrelor aplicate, fiind declarat decesul”, informează, duminică, ISU Bistrița-Năsăud.

Pilotul mort în accidentul aviatic de la Colibiţa era proprietarul aeronavei şi, cu câteva clipe înainte de impact, a vorbit cu soţia prin staţie. Bărbatul avea aproape 65 de ani, iar soţia acestuia se afla într-un alt aparat de zbor, fiind şi ea tot pilot. Aparatul de mici dimensiuni s-a prăbușit duminică în lacul Colibiţa din Bistriţa Năsăud.

Un alt accident aviatic a avut loc sâmbătă în România, după ce o altă aeronavă de mici dimensiuni s-a prăbușit în Giurgiu. Ambii pasageri au murit pe loc, pilotul și o clientă de-a sa. Din primele informații se pare că pilotul era chiar proprietarul aerodromului din Letca Noua, iar cealaltă victimă era o tânără de 28 de ani căruia iubitul ei îi pregătise un zbor surpriză.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *