Ce a ieșit la iveală despre accidentarea lui Mihai Neșu. „Doctorul s-a uitat pe dosarul meu și…”

Ce a ieșit la iveală despre accidentarea lui Mihai Neșu. "Doctorul s-a uitat pe dosarul meu și..."

Mihai Neșu este un fost jucător de fotbal din România, care a evoluat în cariera sa pentru cluburile Steaua București și FC Utrecht. Cariera sa a luat sfârșit pe 10 mai 2011, când s-a accidentat grav la un antrenament al echipei sale, FC Utrecht. De atunci și până acum au trecut 11 ani, timp în care fostul fotbalist a făcut progrese mari în direcția recuperării.

Ce a ieșit la iveală despre accidentarea lui Mihai Neșu

Data de 10 mai 2011 avea să-i schimbe viața lui Mihai Neșu. Acesta evolua pentru FC Ultrecht și se afla la un antrenament când, în urma coliziunii cu un coleg de echipă, Alje Schut, Neșu a căzut la pământ, incapabil să miște de la gât în jos.

Fotbalistul a fost transportat de urgență la spital și a intrat imediat în sala de operație. Neșu a fost diagnosticat cu fractură de vertebră cervicală. Au urmat luni grele pentru tânărul care avea planuri mărețe și un viitor strălucit în lumea fotbalului.

Ce a ieșit la iveală despre accidentarea lui Mihai Neșu. „Doctorul s-a uitat pe dosarul meu și…”

Acum, la 11 ani distanță de la ziua accidentului, Mihai Neșu își amintește ce i-a spus un medic din Olanda, și cum a reacționat tatăl lui în 2014 când avea să treacă printr-o nouă cumpănă.

„Chiar un doctor, la primul control în Olanda, s-a uitat pe dosarul meu și mi-a spus că nu înțelege cum mai trăiesc. A spus că 99 din 100 mor în situația mea. Adică eu am rămas fără oxigen foarte mult timp, chiar dacă a venit repede ambulanța. Totuși a durat puțin și pe lângă asta nu am rămas cu sechele la creier. Minunea a fost că n-am rămas cu sechele după problema asta”, a mai spus fostul fotbalist.

Mihai Neșu: Eu sunt bine acum

Fostul fotbalist care între timp a înființat o fundație care ajută copiii cu dizabilități își amintește că în 2014 a trecut printr-o altă cumpănă, iar tatăl lui, doctor de profesie, credea că va muri. A fost vorba despre o problemă la plămâni, o sincopă în care nu mai funcționa nimic în organism și toată lumea credea că va muri.

„Eu sunt bine acum. În 2014 a fost o sincopă în care nu mai funcționa nimic în organism și toată lumea credea că o să mor. Tata, Dumnezeu să-l ierte, era simpatic că venea la spital și se uita pe analize, cum era el doctor, și era într-o stare mai tristă după accidentul meu… eu îl auzeam din salon când vorbea: ‘Aoleu, săracul! Moare copilul, moare copilul!’. Numai așa spunea. Eu îi strigam: ‘Nu mor, stai liniștit!’”, a mai spus Neșu pentru AS.ro.

După accidentarea din 2011, viața lui Mihai Neșu s-a schimbat radical. Pe 18 ianuarie 2012, fostul fotbalist a susținut prima sa conferință de presă de după accident, când a anunțat că va înființa o fundație care să ajute copiii români cu dizabilități. Asta a și făcut, apoi s-a refugiat în religie, și a început să ofere ajutor celor care au probleme similare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *