Ce s-a ales de Adina Mihalea, văduva regretatului Ioan Luchian Mihalea. Drama prin care a trecut după asasinarea marelui artist

Ce s-a ales de Adina Mihalea, văduva regretatului Ioan Luchian Mihalea. Drama prin care a trecut după asasinarea marelui artist

Asasinarea lui Ioan Luchian Mihalea a fost una dintre cele mai mari tragedii care au avut loc la noi în țară. Celebrul artist a fost ucis la puțin peste 40 de ani și a lăsat în urmă o mulțime de întrebări și o familie îndurerată. Soția lui a rămas singură și a fost nevoită să își crească băiatul fără niciun sprijin, fără un tată care să îl îndrume.

Adina Mihalea, o viață plină de suferință

Ioan Luchian Mihalea a fost ucis cu sânge rece, de doi tineri de doar 19 ani la vremea aceea. A fost chinuit ore în șir și lăsat fără suflare, crimă odioasă șocând pe toată lumea, dar mai ales pe familie. A lăsat în urmă o soție plină de griji și lipsuri și un copil care niciodată nu s-a mai putut bucura de sprijinul unui tată.

Tânărul are acum 33 de ani și îi semănă perfect regretatului său tată. Mama lui l-a crescut și educat frumos, iar acum activează în domeniul IT. A simțit din plin lipsa unui bărbat în casă, iar puținele amintiri nu sunt deloc suficiente pentru el, dar se bucură de ce are și speră că îl va face mândru pe marele artist.

Adina a fost nevoită să se descurce singură cu fiul ei de doar câțiva ani și a luat viața în piept. S-a descurcat bine și acum se bucură de fiecare reușită a fiului ei.

Casa lui Ioan Lucian, bântuită?

Au trecut 29 de ani de la moartea lui Ioan Luchian Mihalea, dirijor al grupului Song, la care Acesta a fost ucis cu sânge rece în apartamentul său din Drumul Taberei, de către Nelu Florian Gavrilă și Ionel Păun, în 29 noiembrie 1993. Acesta a avut parte de un sfârșit tragic, exact ca mama lui, care murise și ea tot prin ștrangulare, în urma unui jaf.

Asasinarea marelui artist a lăsat în urmă o mulțime de întrebări și nelămuriri, la care nimeni nu va putea răspunde vreodată. Casa în care acesta a fost ucis a fost dată spre închiriere, dar nimeni nu a rezistat să locuiască acolo. Una dintre vecine, care se ocupa cu strângerea banilor de la chiriași, a mărturisit că toți au plecat după o lună, pe motiv că în acel apartament aveau loc lucruri stranii, se auzeau tot felul de țipete și bocnituri pe care aceștia nu le-au putut suporta. Mai mult, pereții erau pătați și hainele regretatului artist încă erau în casă.

„Pentru că nu mai locuieşte în Bucureşti, proprietara casei, Adina Popescu, fosta soţie a lui Mihalea, m-a împuternicit să colectez eu banii de la chiriaşii de la apartamentul 9. În toţi aceşti ani de după 1993, niciunul dintre cei care au locuit acolo nu a rezistat mai mult de o lună. Numai eu ţin minte trei rânduri de studenţi de la Politehnică, care au venit disperaţi, mi-au plătit şi au zis că ei nu mai pot sta acolo, că aud strigăte şi bocănituri în fiecare miez de noapte”, a spus o vecină.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *