Cresc veniturile românilor! Pensii și salarii mai mari de la 1 ianuarie 2023

Cresc veniturile românilor! Pensii și salarii mai mari de la 1 ianuarie 2022

Guvernul face promisiuni importante care îi vizează pe toți românii: salariați și pensionari. Executivul anunță creșterea salariilor și a pensiilor începând cu data de 1 ianuarie 2022, dar până acum nu se știe care va fi procentul de creștere a veniturilor românilor. Potrivit unor surse din PSD, citate de Antena 3, pensiile nu vor fi majorate cu mai mult de 12%.

Cresc pensiile și salariile românilor

Potrivit unor surse Antena 3, majorarea pensiilor nu va acoperi creșterea prețurilor, în condițiile în care rata inflației a depășit 15%. Vorbim despre o majorare mai mare de 8%, dar care nu va depăși 12 %. Este o măsură ce va fi cuprinsă în pachetul pe care Partidul Social Democrat urmează să îl prezinte oficial.

În cursul zilei de marți, 30 august sunt programate mai multe ședințe ale membrilor PSD cu deputații, senatorii si conducerea partidului, pentru a discuta toate aceste măsuri.

Ministrul Muncii a dat asigurări că o majorare a pensiilor va avea loc de la 1 ianuarie 2023 și va fi calculată în funcție de rata inflației.

„Rata inflației pentru anul 2022 o să o cunoaștem abia la sfârșitul primului trimestru din 2023, de aia în legea 263, legea pensiilor, se spune că se merge pe o rată a inflației din anul 2021 care era mult mai mică decât ce este acum (…) Vom încerca și facem extrem de multe simulări să vedem cum ne descurcăm și cum ne așezăm. Cu siguranță va fi o majorare a pensiilor, aşa cum a spus Marcel Ciolacu, de la 1 ianuarie 2023”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Cu cât va crește salariul minim pe economie

În ceea ce privește salariul minim pe economie, se vorbește despre o creștere, de la 1 ianuarie 2023,
de la 2550 de lei la 3000 de lei, ceea ce reprezintă, în valoare netă, o creștere de 139 de lei.

Conform statisticilor, România se numără printre țările cu cel mai mic salariu minim brut, iar în aceste condiții ministrul Muncii atrage atenția că este obligatorie o creștere a acestor venituri.

Marius Budăi a precizat că se impune o discuție onestă între Guvern și partenerii sociali pentru ca împreună să găsească cea mai bună soluție astfel încât de la 1 ianuarie salariul minim să crească din nou.

Facem precizarea că la nivel european, țara noastră se află pe penultimul loc la puterea de cumpărare. România are al doilea cel mai mic salariu brut şi net din Uniunea Europeana, însă, la nivel european, se află pe locul 30 din 45 state, atât în ceea ce priveşte salariul mediu brut, cât şi salariul mediu net.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *