Prognoza meteo pentru septembrie. Anunț important ANM pentru prima lună de toamnă

Prognoza meteo pentru septembrie. Anunț important ANM pentru prima lună de toamnă

Am avut o vară caniculară, cu temperaturi greu de suportat și se pare că nici începutul toamnei nu este unul diferit, având în vedere că încă ne aflăm sub avertizări de vreme călduroasă. Meteorologii au emis prognoza pentru luna septembrie și veștile nu sunt deloc unele prea bune și se pare că nu scăpăm nici acum de călduri.

Ce ne așteaptă în luna septembrie

Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru luna septembrie. Aflăm de la specialiști cum va fi vremea la începutul toamnei, ce temperaturi ne așteaptă, dar și dacă vom avea parte de fenomene extreme. Astfel, în următoarele patru săptămâni, temperaturile se vor situa ușor peste cele normale pentru această perioadă, mai ales în estul și sudul țării.

SĂPTĂMÂNA 29 AUGUST- 5 SEPTEMBRIE 2022

În această perioadă, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Va ploua mult în această săptămână, mai ales la munte și câmpie, unde sunt așteptate și inundații.

SĂPTĂMÂNA 5-12 SEPTEMBRIE 2022

Acum, temperaturile încep să se apropie de cele normale în majoritatea regiunilor din țară, dar nici acum nu revin lucrurile la normal complet. Va ploua mai mult decât de obicei în nord-vest, iar în restul țării, regimul pluviometric va fi normal.

SĂPTĂMÂNA 12-19 SEPTEMBRIE 2022

Va fi ceva mai cald decât de obicei în această perioadă. Termometrele vor indica mai mult decât este normal, dar mai ales în regiunile estice și sud-estice. Nu va ploua prea mult, dar vor fi înregistrate ceva mai multe precipitații în jumătatea nord-vestică a țării.

SĂPTĂMÂNA 19-26 SEPTEMBRIE 2022

Spre finalul luni, temperaturile încep să se regleze. Vor fi din ce în ce mai scăzute, apropiate de cele normale pentru acest interval. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale și sunt așteptate chiar și fenomene extreme.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *