Tocana de legume ca la mănăstire: Un gust deosebit, pe care nu-l poți rata!


În perioada de vară, tocana de legume este un deliciu culinar, și toată lumea știe că mâncărurile mănăstirești sunt deosebit de gustoase. Cine a avut ocazia să mănânce o toană de legume ca la mănăstire cu siguranță și-a dorit care sunt secretele din spatele acestei rețete senzaționale.

În perioada de vară, tocana de legume este un deliciu culinar, și toată lumea știe că mâncărurile mănăstirești sunt deosebit de gustoase. Cine a avut ocazia să mănânce o toană de legume ca la mănăstire cu siguranță și-a dorit care sunt secretele din spatele acestei rețete senzaționale.

Pentru cei care au gustat măcar o dată tocana de legume ca la mănăstire, cu siguranță și-ar dori să încerce și acasă această rețetă.

Tocana de legume ca la mănăstire nu necesită mult timp pentru preparare și nici multă îndemânare. Aceasta poate reprezenta oricând un foarte bun aperitiv, la fel cum este zacusca sau alte preparate de acest fel.

Pentru tocana de legume ca la mănăstire ingredientele folsoite sunt: 1 kg de morcovi, 1 kg ardei kapia, 1 kg gogoşari, 3 kg de roşii 4-5 ardei copţi, 300 ml ulei. La acestea se mai adaugă sare, piper, enibahar și foi de dafin.

Pentru această rețetă de tocană, măicuțele întâi curățau ceapa, pe care o toci mărunt. Pe urmă, morcovul se dă pe răzătoarea mare. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se adaugă ceapa tocată şi morcovul dat pe răzătoare şi o linguriţă de sare neiodată.

Pe urmă, se dă focul la mic şi se amestecă periodic, până se moaie legumele.

Între timp ardeii şi gogoşarii se taie fâşii. Când ceapa şi morcovul s-au înmuiat, se adaugă ardeii. Se amestecă şi se fierbe tocana în continuare până se înmoaie şi aceştia. Se adaugă ardeii copţi curăţaţi de coji şi seminte şi rupţi fâşii. Roşiile se opăresc şi se fac pastă ca aici. Se adaugă pasta de roşii şi se mai fierbe tocana circa o jumătate de oră. Se potriveşte de sare, se adaugă piper, câteva boabe de enibahar şi câteva foi de dafin.

Se mai fierbe 10-15 minute, după care se toarnă, fără a opri focul, în borcane sterilizate. După, se pun capacele şi se aşază borcanele cu fundul în sus pentru 5 minute. Pe urmă, se pun borcanele între pături pentru a se răci încet şi a se steriliza. Când s-au răcit se aşează în cămară.

Tocana de legume ca la mănăstire este un aperitiv excelent şi o gustare deosebită și idelă si în perioadele de post.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *