Doliu în lumea sportivă! Un mare campion s-a stins din viață

Doliu în lumea sportivă! Un mare campion s-a stins din viață

În ultima vreme ne-au părăsit o mulțime de personalități, oameni celebri, care au scris istorie în România. Aflăm acum că un sportiv de excepție a plecat dintre noi, care a lăsat în urmă o întreagă istorie. Și-a petrecut viața pe teren și toți îl plâng acum pe celebrul maestru.

A murit Gheorghe Berceanu

Gheorghe Berceanu a fost un mare campion, medaliat olimpic. A scris istorie în lumea luptelor greco-romane și a fost supranumit „Hercule de buzunar”. Din nefericire, maestrul a murit la venerabila vârstă de 72 de ani, a anunţat, marţi, CSA Steaua Bucureşti pe pagina sa de Facebook.

„La Olimpiada de la Munchen ’72, Gheorghe Berceanu cucerea titlul la greco-romane, cat. 48 de kg, spulberându-şi toţi adversarii. Inima ‘uriaşului’ luptător a încetat să mai bată la doar 72 de ani. Gheorghe Berceanu a fost şi va fi un erou al luptelor româneşti. Supranumit ‘Hercule de buzunar’, pentru statura sa (avea doar 1,50 metri), sportivul legitimat la Steaua a avut rezultate uriaşe pe saltea”, se arată în comunicat.

Vezi și: Tragedie de proporții în lumea filmului! A murit la doar 32 de ani

Moartea sa a venit ca un șoc pentru toată lumea și a lăsat un gol imens în sufletele celor care l-au cunoscut și au avut ceva de învățat de la el. A fost dublu campion mondial, în 1969 şi 1970, şi triplu campion european (1970, 1972, 1973). Și-a început cariera în Craiova și apoi s-a bucurat de succes în toată țara și chiar și peste hotare, unde a obținut rezultate notabile.

Marele sportiv a fost recent la Târgu Jiu, la o reunire a foștilor luptători, unde a petrecut alături de aceștia și a depănat amintiri. La întoarcere, acesta s-a oprit la Slatina pentru a vizita un prieten, însă oprirea nu a fost deloc optimă. A suferit un infarct, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru el, deși au ajuns rapid la fața locului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *