Plafonarea prețurilor la energie. Premierul României a făcut anunțul

Plafonarea prețurilor la energie. Premierul României a făcut anunțul

Premierul României a făcut anunțul mult așteptat despre plafonarea prețurilor la energie. Nicolae Ciucă a vorbit despre o nouă ordonanță care va fi aprobată joi, 1 septembrie, în ședința de Guvern. Oficialul a transmis că săptămâna viitoare va fi aprobat planul de pregătire pentru iarnă în domeniul energetic.

Anunțul zilei despre plafonarea prețurilor la energie

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat în şedinţa de Guvern, că urmează să primească planul de iarnă de la Ministerul Energiei. Joi, 1 septembrie, în Comitetul ministerial vor fi analizate concluziile analizei privind modificările la OUG-ul prin care se compensează preţurile la energie.

Oficialul a transmis și că Ordonanţa va intra în şedinţa de Guvern de joi, care are pe agendă acest act normativ, și că planul de pregătire în domeniul energetic va fi aprobat săptămâna viitoare.

În ședința de guvern se va discuta Ordonanţa privind modificarea elementelor de referinţă pentru compensarea preţurilor la energie. Iată ce a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă despre acest subiect:

”Astăzi urmează să primesc planul de iarnă de la Ministerul Energiei şi mâine, în Comitetul ministerial, să avem elementele de analiză şi desigur să avem concluziile analizei privind întreg procesul prin care vom aduce modificări la OUG-ul prin care compensăm preţurile la energie”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Ce spune Ministrul Energiei despre compensarea prețurilor la energie

Ministrul Virgil Popescu a făcut declarații importante cu privire la ceea ce urmează să se întâmple cu prețurile la energie. Acesta a transmis că a primit forma finală a programului de iarnă și că urmează să fie aprobat prin hotărâre de Guvern.

Ministerul Energiei, Virgil Popescu, a declarat pe 24 august, că inițial, Autoritatea Națională pentru Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a estimat că schema de sprijin a populației pentru plata facturilor (la gaze și energie electrică) va costa statul 16 miliarde de lei, asta în condițiile în care Ministerul Finanțelor estima că va fi nevoie de doar 9 miliarde de lei.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *