Premieră istorică! Este vorba despre Regina Elisabeta a II-a

Premieră istorică! Este vorba despre Regina Elisabeta a II-a

Premieră istorică în cei 70 de ani de domniei ai Reginei Elisabeta a II-a. Suverana în vârstă de 96 de ani încalcă o tradiție foarte veche. Elisabeta a II-a îl va primi pe următorul prim-ministru al Regatului Unit la Castelul Balmoral din Scoția, și nu la Palatul Buckingham din Anglia, așa cum era tradiția.

Premieră istorică! Este vorba despre Regina Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii îl va primi pe următorul prim-ministru al Regatului Unit la Castelul Balmoral din Scoția, și nu la Palatul Buckingham din Anglia. Această decizie este o premieră istorică în cei 70 de ani de domnie. Practic, în cursul săptămânii viitoare prim-ministrul britanic își va prezenta oficial demisia și tot atunci va fi pentru prima dată când un nou premier va fi numit în funcția de conducere a Guvernului de la Londra în afara Palatului Buckingham.

Premieră istorică! Este vorba despre Regina Elisabeta a II-a

Se vehiculează că decizia are legătură cu problemele de sănătate ale Reginei Elisabeta a II-a. Suverana în vârstă de 96 de ani se deplasează tot mai greu, acesta fiind motivul pentru care în ultima perioadă a modificat, amânat sau chiar anulat anumite evenimente oficiale.

La începutul lunii august, Regina Angliei a sosit la Castelul Balmoral fără tradiționala gardă de onoare la porțile moșiei sale.

Boris Johnson și-a anunțat demisia. Când va fi înlocuit

La începutul lunii iulie, Boris Johnson și-a anunțat demisia și a declarat că îi pare rău că renunță la cel mai bun job din lume. Acesta i-a acuzat pe oficialii cabinetului de instinct de turmă. El a fost nevoit să demisioneze din funcția de lider al Partidului Conservator, după luni de scandaluri care au zguduit Guvernul de la Londra și care au dus la zeci de demisii ale membrilor din cabinetul său.

Boris Johnson va fi înlocuit pe data de 6 septembrie. Pentru funcția de prim-ministrul al Marii Britanii se luptă ministrul de Externe, Liz Truss, și fostul ministru de Finanţe, Rishi Sunak. Rezultatul alegerilor va fi anunțat luni, 5 septembrie 2022 în cadrul unei ceremonii la care va participa și Regina Elisabeta a II-a.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *