Toamna își intră în drepturi! Se schimbă vremea în toată țara

Toamna își intră în drepturi! Se schimbă vremea în toată țara

Vremea se schimbă în România, după ce ne-am confruntat cu temperaturi extrem de ridicate. Ultimele zile au fost foarte călduroase, deși ne apropiem de prima lună de toamnă. De astăzi, însă, vin ploile pe aproape întreg continentul și vremea se schimbă complet în perioada următoare.

Cod portocaliu de ploi

Vremea se schimbă în toată țara, după ce ultimele zile au fost extrem de călduroase și ne-am aflat sub avertizări de caniculă. Meteorologii transmit acum vești rele pentru majoritatea regiunilor din țară, unde sunt așteptate ploi și vijelii de proporții. Sunt așteptate furtuni până la sfârșitul săptămânii, mai ales pe timpul nopții.

Vezi și: Prognoza meteo pentru septembrie. Anunț important ANM pentru prima lună de toamnă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizare cod portocaliu de ploi abundente în cea mai mare parte din Transilvania, nordul Olteniei, Munteniei și în sudul Banatului, și cod galben în mai multe județe din țară.

Potrivit ANM, codul portocaliu intră în vigoare miercuri la ora 12:00 și este valabil până joi la ora 10:00. În toată această perioadă ne vom confrunta cu o instabilitate atmosferică accentuată, ploi abundente în cea mai mare parte a zonei montane și a Transilvaniei, în nordul Olteniei și al Munteniei, precum și în sudul Banatului.

Ploile vin cu vijelii

Va ploua semnificativ în zonele vizate de avertismentul specialiștilor și se vor înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70…80 l/mp. Conform specialiștilor, vom avea parte și de descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină.

Toată săptămâna va fi vremea instabilă, cu înnorări accentuate, averse torenţiale, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Până mâine va fi și cod galben în cea mai mare parte a țării, cu ploi și vijelii. Temperaturile rămân, însă, ridicate, dar aerul va fi mai plăcut și ușor de respirat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *