Avertisment de vreme rea! ANM anunță cod portocaliu de vijelii

Avertisment de vreme rea! ANM anunță cod portocaliu de vijelii

Vremea este, în continuare, capricioasă. După temperaturi extrem de ridicate, de 40 de grade, urmează un început de toamnă ploios. Specialiștii ANM au emis mai multe avertizări în ultima vreme, iar cea mai importantă este cea de cod portocaliu, care anunță vijelii și ploi în majoritatea regiunilor din țară.

Se strică vremea în România

Meteorologii au emis joi noi avertizări meteo de ploi torențiale, vijelii și grindină. Sunt vizate 14 județe din toată țara, unde va ploua considerabil. Codul intră în vigoare joi la ora 12.00 și va fi în vigoare până vineri, la ora 21.00. În tot acest timp va ploua tare și ne vom confrunta cu fenomene extreme, așa cum ne-a obișnuit vremea la noi în țară în ultima perioadă.

Vezi și: Toamna își intră în drepturi! Se schimbă vremea în toată țara

Va ploua și se vor acumula cantități de apă de 40…60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70…80 l/mp în Banat, Oltenia și local la munte, în Transilvania și Crișana. Județele vizate sunt Mureș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara și Olt.

Cod galben de ploi

Meteorologii au emis și o avertizare de Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, care a intrat în vigoare astăzi, la ora 10.00 și va fi valabil până vineri, ora 21.00, când ploile se vor mai domoli. Sunt așteptate ploi în în vestul, centrul, nordul, sud-vestul țării și la munte.

Județele vizate sunt: Satu Mare, Sălaj, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Harghita, Braşov, Covasna, Argeş, Teleorman, Bihor, Neamţ, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova şi Dâmboviţa. Vremea va fi complicată în majoritatea regiunilor din țară, dar acestea sunt zonele în care pot apărea și fenomene extreme.

Vremea se va strica cel mai tare vineri, când vor scădea și temperaturile. În unele zone, mai ales la munte, se vor simți răciri chiar și cu 10 grade Celsius.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *