Vești rele pentru români! Urmează scumpiri de proporții pentru această categorie


În ultima vreme, românii au fost martorii unor scumpiri radicale pe toate planurile. La fel s-a întâmplat și în domeniul auto, unde prețurile polițelor RCA au explodat. Aflăm acum că vom scoate și mai mulți bani din buzunare pentru asigurarea mașinilor. Vezi la ce sume ajung asigurările în următoarea perioadă.

Cat vor plăti șoferii pentru asigurarea mașinii

Este cunoscut faptul că nimeni nu poate circula cu mașina dacă nu plătește actele necesare utilizării acesteia, printre care și asigurarea. În ultima vreme, însă, prețurile polițelor RCA au explodat și se pare că nu se opresc aici. Autoritățile au în plan să mai adauge la acest preț și șoferii vor fi nevoiți să dea bani frumoși din buzunar.

Vezi și: Vine criza economică. Primele semne ale dezastrului care urmează – Avem cele mai mari prețuri la mâncare din ultimii 20 de ani

Creşterile de preţ sunt şi de peste 40 de procente, în comparaţie cu anul trecut, dar cel mai mult, scumpirea se va resimți pentru cei tineri, care reprezintă cel mai mare pericol în trafic, de unde și tarifele ridicate. Deși din 10 Septembrie, legea prevedea ieftinirea, Autoritatea de Supraveghere Financiară a publicat noile tarife de referinţă pentru poliţe și acestea sunt mult mai mari.

Polițe mai scumpe pentru șoferii tineri

După ce daunele din ultimul an au crescut, la fel se va întâmpla și cu prețul asigurărilor. Specialiștii spun că pentru persoanele fizice este așteptată o creştere de 14% a tarifului de referinţă, iar pentru tinerii cu mai puțin de 30 de ani, o creștere de 23%.

Spre exemplu, pentru o mașină cu motor mic, tariful de referinţă creşte de la 1.532 de lei până la 4.140 de lei pentru un motor mai mare de 2.500 cmc. De altfel, și pentru șoferii mai in vârstă cresc prețurile, între 1,5% şi 23%. Spre exemplu, pentru şoferii cu vârsta între 31 şi 40 de ani, care au vehicul un motor de peste 1.600 cmc, tariful a ajuns la 1.173 de lei, cu 12% mai mult faţă de luna februarie


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *