În prima zi de școală din anul școlar 2022-2023, premierul României a făcut un anunț important pentru profesori, elevi și părinți. Nicolae Ciucă a fost întrebat dacă este posibil să se treacă și în acest an școlar la ore online, iar răspunsul său a venit imediat. Iată ce a avut de transmis oficialul, pe această cale!
Guvernul este pregătit pentru școala online
Chestionat despre posibilitatea trecerii la ore online și în acest an școlar, premierul României a dat următorul răspuns: Niciodată nu zicem niciodată. Nicolae Ciucă a declarat că Guvernul pe care îl conduce este pregătit să facă față sistemului online, în cazul în care va fi necesar acest lucru.
Oficialul este de părere că deși la acest moment situația infectărilor cu coronavirus nu este îngrijorătoare și nu sunt date cu privire la revenirea la predarea online, autoritățile trebuie să fie pregătite.
„Am discutat acest subiect atunci când s-au desfăşurat analizele, înainte de începerea anului de învăţământ. Aşa cum avem datele în momentul de faţă, nu există acest parcurs astfel încât să revenim la învăţământul online. Sigur, niciodată nu zicem ‘niciodată’ şi suntem pregătiţi ca acolo, probabil punctual şi specific, să fim în măsură să luăm şi o astfel de decizie”, a declarat Nicolae Ciucă.
Precizăm faptul că șeful Executivului a fost prezent luni, 5 septembrie, la deschiderea anului şcolar la Colegiul Naţional Militar Tudor Vladimirescu, al cărui elev a fost.
Nicolae Ciucă despre trecerea la orele online: Luăm măsuri de precauție
Premierul României a declarat că după doi ani de zile de pandemie, în care învăţământul nu s-a desfăşurat aşa cum este firesc, autoritățile iau măsurile de precauţie care se impun, astfel încât să nu se mai ajungă la situația revenirii la școala online.
Reamintim faptul că acest an școlar este cel mai lung din istoria României de după Revoluție. Vacanța de vară s-a terminat mai devreme și elevii s-au întors cu 10 zile mai repede în bănci, față de ceilalți ani. De asemenea, în noul an școlar nu vor mai exista semestrele, ci calendarul va fi împărțit în 5 module de învățare, care va alterna cu 5 vacanțe.
Nu vor mai exista medii semestriale, ci o singură medie anuală, iar elevii nu vor mai putea fi exmatriculați.