Ministrul Educației, anunț ferm la început de școală! Precizări de ultimă oră pentru profesori, elevi și părinți

Ministrul Educației, anunț ferm la început de școală! Precizări de ultimă oră pentru profesori, elevi și părinți

Ministrul Educației a transmis un mesaj ferm la început de an școlar. Ca urmare a unor discuții din mai multe orașe din țară legate de prezența părinților și a bunicilor alături de copii în prima zi de școală, Sorin Cîmpeanu a venit cu precizări de ultimă oră. Iată ce a ținut să puncteze oficialul din Educație.

Anunțul Ministrului Educației la început de an școlar

Sorin Cîmpeanu a transmis ferm că directorii care nu primesc părinții și bunicii, alături de elevi, vor fi cercetați disciplinar. Ministrul Educației a făcut acest anunț ca urmare a semnalelor pe care le-a primit de la părinți din toată țara cărora li s-a spus de la școală sau grădiniță, că nu vor putea fi alături de copiii lor în prima zi de școală.

„Încă de vineri am precizat foarte clar în tot sistemul naţional de învățământ, în toate grădinițele şi școlile. Este o dispoziție de ministru, nu este o rugăminte”, a subliniat Ministrul Sorin Cîmpeanu.

Oficialul a precizat că acei directori care nu cred că îşi vor permite să nu respecte o dispoziție de ministru vor intra automat în cercetare disciplinară. Se pare că totul a plecat de la niște mesaje prin care părinții au fost înștiințați că nu pot veni în prima zi de școală, alături de copiii lor.

Ministrul Educației a declarat că mai ales pentru cei mai mici dintre școlari, este permis accesul părinților și în clase.

„După doi ani de restricții, de data aceasta bucuria începerii școlilor va putea fi împărtășită şi de bunici şi părinți. Am convingerea că toţi directorii înțeleg importanța deschiderii către comunitate şi a implicării familiei în educația copiilor şi tinerilor încă din prima zi de şcoală”, a mai precizat oficialul din Educație.

Ministrul Educației a deschis noul an școlar la Colegiul Sfântul Sava

Sorin Cîmpeanu a deschis anul școlar la Colegiul Național Sfântul Sava, pe care l-a și absolvit în urmă cu 40 de ani. Acesta a precizat că își dorește ca prin noile legi ale educației, să fie eliminată presiunea inutilă generată de goana după note a elevilor, precum și a unor părinți care nu înțeleg că școala nu se face după note.

Ministrul Educației a declarat că își dorește ca învățământul românesc să fie centrat pe competențe, pe așteptările elevilor, pe ceea ce au nevoie pentru a se dezvolta armonios în societatea viitorului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *